Русия планира да достави зенитно-ракетните системи С-400 на Турция до края

...
 
Русия планира да достави зенитно-ракетните системи С-400 на Турция до края
Коментари Харесай

Турция ще получи руските С-400 до края на юли

 

Русия възнамерява да достави зенитно-ракетните системи С-400 на Турция до края на юли, оповестиха осведомителните организации, като цитираха помощника на съветския президент Юрий Ушаков. „ Споразуменията, реализирани сред Русия и Турция, се извършват в точния момент. Няма двустранни проблеми ", добави той. Руските С-400 провокираха съществено напрежение сред Вашингтон и Анкара. И.д. министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахън изпрати писмо до турския си сътрудник Хулуси Акар, в което предизвести, че Анкара ще бъде изтеглена от програмата за изтребители F-35, в случай че не промени проектите си за закупуване на съветските С-400. Най-малко три страни - членки на НАТО, употребяват съветските системи за противоракетна защита от години, припомня Анадолската организация. Русия е продала предходната версия на системата С-300 на към 20 страни, измежду които са и България, Гърция и Словакия.

Испанското държавно управление пък утвърди Съединени американски щати да засилят военното си наличие във военноморската база „ Рота “ край Кадис, без да се преразглежда двустранното съглашение за защита, каквато бе практиката до момента, писа в. " Ел Паис ". Според изданието Пентагонът планира да изпрати там хеликоптерна ударна ескадрила на морската пехота. Четирите разрушителя с бойна система Aegis, които в този момент са ситуирани в испанската база „ Рота “, ще бъдат сменени сред началото на 2020 година и пролетта на 2022 г. с други от същия клас, само че много по-модерни. 

Засилване на военното съдействие сред Съединени американски щати и Полша се очакваше да разгласят късно снощи президентите на двете страни Доналд Тръмп и Анджей Дуда по време на срещата си в Белия дом. 

Светът е станал малко по-сигурен за първи път от пет години, само че си остава " доста по-малко кротичък, в сравнение с беше преди десетилетие ", сочат данните от изследване на австралийския Институт за стопанска система и мир, който годишно разгласява световен показател на мира. Държавите се класират въз основата на 23 фактора като вътрешни и външни спорове, военни разноски, тероризъм, убийства, друга престъпност и други Начело на показателя като най-мирна страна е Исландия за 11-а поредна година, а на дъното е Афганистан. В световния индекс България се подрежда на 26-а позиция, а в индекса единствено на европейските страни, в който попадат 36 страни, страната ни е на 18-о място.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР